Privacyverklaring 2018-05-24T13:18:47+01:00

Privacyverklaring

Geldig vanaf 25 mei 2018

Deze privacyverklaring is van toepassing op maisonlesgalettes.com, eigendom van en beheerd door Maison Les Galettes Chambres d’Hôtes. Deze privacyverklaring beschrijft hoe wij gegevens die je op onze website (https://maisonlesgalettes.com) verstrekt, verzamelen en gebruiken. Het beschrijft ook welke keuzes je hebt met betrekking tot ons gebruik van jouw persoonsgegevens en hoe je deze informatie kunt raadplegen en bijwerken.

Gegevensverzameling

De categorieën van persoonsgegevens die wij voor een reservering verzamelen zijn onder andere:

  • Je voornaam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer en thuisadres;
  • Informatie over het verblijf, zoals de datum van aankomst en vertrek, het kamertype, het aantal personen en een door jou aangegeven toelichting hierop;

Je bepaalt zelf welke persoonsgegevens je met ons wilt delen. De rubrieken die zijn voorzien van een * hebben wij nodig om de reservering in orde te maken. De overige gegevens zijn niet verplicht om ingevuld te worden.

Gegevens die we automatisch verzamelen

Bij het gebruik van onze website verzamelen we ook automatisch gegevens, waaronder persoonsgegevens. Dit is inclusief gegevens zoals taalinstellingen, IP-adres, locatie, apparaatinstellingen, besturingssysteem apparaat, loggegevens, gebruiksduur, opgevraagde URL, statusrapport, gebruikersagent (informatie over browserversie), besturingssysteem, resultaat (kijker of boeker), zoekgeschiedenis, reserverings-ID van de boeker en het soort bekeken data. We kunnen ook automatisch gegevens verzamelen via cookies.

Een cookie is een klein tekstbestandje dat wordt opgeslagen in de browser om bepaalde gegevens te kunnen onthouden tijdens je bezoek aan onze website.

Het punt is niet zozeer dat wij een cookie op je computer plaatsen, maar dat andere bedrijven dat ook kunnen doen. Vanwege ons statistiekenpakket (Google Analytics) worden er ook cookies geplaatst door dit bedrijf. En deze cookies kunnen worden gebruikt om je gedrag op internet te volgen en je gerichte advertenties te laten zien.

Wij willen niet dat je ongewenst gevolgd wordt, maar we hebben wel statistieken nodig om ons werk te kunnen doen. Hieronder een aantal acties die je kunt uitvoeren om het heft in eigen handen te nemen:

  • Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in de browser. De moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.
  • Geef aan in de browser instellingen aan dat je niet ‘getrackt’ wilt worden.
  • Je kunt geplaatste cookies altijd verwijderen uit de browser. Ook kunnen deze geblokkeerd worden per domein.

Verwerkingsdoeleinden

We gebruiken jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Reserveringen: wij gebruiken jouw persoonsgegevens om je online reservering te voltooien en te verwerken.
  • Klantenservice: wij gebruiken jouw persoonsgegevens om klantenservice te verlenen.
  • Gastbeoordelingen: wij kunnen jouw contactgegevens gebruiken om je per mail uit te nodigen om een gastbeoordeling te schrijven na jouw verblijf. Dit kan andere reizigers helpen om de accommodatie te kiezen die het beste bij hen past.
  • Marketingdoeleinden: voor zover wettelijk toegestaan, gebruiken wij jouw gegevens ook voor marketingdoeleinden. Waar we jouw persoonsgegevens gebruiken voor directmarketingdoeleinden, zoals nieuwsbrieven, vind je tevens een link Uitschrijven indien je deze berichten niet meer wilt ontvangen.

Juridische grondslagen

  • Gezien het doel van A en B baseren we ons op de uitvoering van een contract. Het gebruik van jouw gegevens kan nodig zijn voor de uitvoering van jouw contract met ons. Als je bijvoorbeeld onze diensten gebruikt om online te boeken, gebruiken we jouw gegevens om onze contractuele verplichting tot het voltooien en beheren van jouw reservering met ons uit te voeren.
  • Gezien de doelen van C-D baseren we ons op de legitieme belangen: we gebruiken jouw gegevens voor onze legitieme belangen, zoals de best passende content voor de website,
  • E-mails en nieuwsbrieven te bieden, ter verbetering en promotie van onze producten en diensten en onze websitecontent, en voor administratieve, fraudedetectie en juridische doeleinden. Bij het gebruik van persoonsgegevens voor onze legitieme belangen zoeken we altijd naar een evenwichtige balans van jouw rechten en interesses met het oog op de bescherming van jouw gegevens ten opzichte van onze rechten en interesses.
  • Waar nodig onder toepasselijk recht zullen we om jouw toestemming vragen voordat we jouw persoonsgegevens verwerken voor directmarketingdoeleinden.

Indien nodig overeenkomstig de toepasselijke wetgeving zullen we om jouw toestemming vragen. Je kunt jouw toestemming op elk moment intrekken door contact met ons op te nemen op een van de adressen aan het eind van deze Privacyverklaring.

Als je bezwaar wilt maken tegen het verwerken onder C-D, maar er is geen opt-out mechanisme rechtstreeks voor jou beschikbaar (bijvoorbeeld in jouw accountinstellingen), neem dan contact op met ons via info@maisonlesgalettes.com

Delen van data

De nieuwsbrief van Maison Les Galettes wordt verstuurd via mailingprovider Laposta.

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief ga je akkoord dat de door jou ingevulde gegevens naar Laposta gaan voor verwerking in overeenstemming met het privacybeleid van Laposta zoals genoemd in de Algemene Voorwaarden van Laposta

Bewaren van gegevens

Wij zullen jouw gegevens, waaronder persoonsgegevens, bewaren zolang wij het nodig achten om je diensten te verlenen, te voldoen aan toepasselijke wetgeving, geschillen met partijen op te lossen en anderszins indien nodig om ons in staat te stellen onze activiteiten uit te voeren, waaronder het detecteren en voorkomen van fraude of andere illegale activiteiten. Alle bewaarde persoonsgegevens zijn onderhevig aan deze Privacyverklaring. Als je een vraag hebt over een specifieke bewaartermijn voor bepaalde soorten persoonsgegevens die wij over je verwerken, neem dan contact met ons op via de onderstaande contactgegevens.

Opties en rechten

We willen dat je zelfcontrole hebt over hoe jouw persoonsgegevens door ons gebruikt worden. Je kunt dit op de volgende manieren doen:

  • Je kunt ons om een kopie vragen van de persoonsgegevens die we over je hebben;
  • Je kunt ons informeren over wijzigingen in jouw persoonsgegevens, of ons vragen om de persoonsgegevens die we over je hebben te corrigeren, en
  • Je kunt ons vragen om de verwerking van de persoonsgegevens die we over je hebben te verwijderen, blokkeren of beperken, of bezwaar aan te tekenen tegen de manier waarop we jouw persoonsgegevens gebruiken.

Wanneer we met jouw toestemming jouw persoonsgegevens gebruiken, heb je het recht om deze toestemming op elk moment in te trekken, afhankelijk van de toepasselijke wetgeving. Bovendien heb je, wanneer we jouw persoonsgegevens verwerken op basis van legitiem belang of het algemeen belang, het recht om te allen tijde bezwaar te maken tegen dat gebruik van jouw persoonsgegevens met inachtneming van de toepasselijke wetgeving.

Wij vertrouwen op je om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens volledig, correct en actueel zijn. Informeer ons onmiddellijk over eventuele wijzigingen of onjuistheden van jouw persoonsgegevens door contact op te nemen met info@maisonlesgalettes.com. We behandelen jouw verzoek in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Vragen of klachten

Als je vragen of opmerkingen hebt over onze verwerking van jouw persoonsgegevens of als je de rechten wilt uitoefenen die je onder deze kennisgeving hebt, kun je contact met ons opnemen via info@maisonlesgalettes.com. Je kunt ook contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens of Gegevensbeschermingsautoriteit met vragen en klachten.

Wijzigingen in de kennisgeving

Deze Privacyverklaring zal ook van tijd tot tijd wijzigen. Als je op de hoogte wilt blijven van wijzigingen in deze Privacyverklaring, dan raden wij je aan om deze pagina regelmatig te bezoeken. Als we belangrijke wijzigingen maken of wijzigingen aanbrengen die van invloed zijn op jou (bijvoorbeeld wanneer we beginnen met het verwerken van jouw persoonsgegevens voor andere doeleinden dan hierboven uiteengezet), nemen we contact met je op voordat we met die verwerking beginnen.