Gîte

Op 21 januari 2021 zijn we de eigenaren geworden van dit hele leuke huis dat wij het ‘huisje van de buurman’ of in het Frans ‘Le Voisin’ noemen.
Het huis had behoorlijk wat achterstallig onderhoud en ook de indeling was niet praktisch. Daarom hebben we het huis gedurende twee jaar grotendeels eigenhandig verbouwd tot gîte (vakantiehuis). De authentieke elementen zijn hierbij bewaard gebleven en gecombineerd met de moderne gemakken van nu.

Gedurende de verbouwing hielden we onze nieuwsbrieflezers op de hoogte aan de hand van een filmpje. Al deze filmpjes, waaronder ook één met het eindresultaat, staan op ons YouTube-kanaal. Dus die moet je écht even kijken, maar je kunt je natuurlijk ook gewoon laten verrassen.

Het huis ligt naast de chambres d’hôtes en jullie mogen van alle faciliteiten van de chambres d’hôtes gewoon gebruikmaken. Via het toegangspoortje in de tuin van het huis loop je hier naar toe. Dus je hoeft niet via de weg, die overigens doodlopend is.

Het huis is vrijstaand, heeft één woonlaag (begane grond) en is geschikt voor maximaal vier personen.
De totale woonoppervlakte is circa 75 m2.

  • Begane grond: woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, badkamer met regendouche en wastafel, (apart) toilet en bijkeuken.
  • Buiten: omheinde tuin van circa 1300 m2. Er is een parkeerplaats, terras met loungeset, picknicktafel, ligbedden en parasol.
  • Faciliteiten domein: 2,5 hectare terrein, zwembad, speeltuin, petanque, tafeltennis, badminton en darten.

Ontbijt, lunch en diner

Als we gasten in de chambres d’hôtes hebben en er is plaats en je zou willen aanschuiven, dan zijn jullie van harte welkom bij het ontbijt, lunch en/of diner. Ook rijden we dan elke dag naar de bakker voor heerlijke verse croissants en knapperig (stok)brood. Dus mocht je gebruik willen maken van deze gratis broodservice, laat het ons weten.

Een vakantie, een weekendje weg of op zoek naar een overnachtingsplek voor een tussenstop?
Kom naar Maison Les Galettes!

Onze mooie gîte en sfeervolle chambres d’hôtes met zwembad liggen op slechts één dag rijden van Nederland.
Ze bevinden zich in een prachtige landelijke omgeving, die heuvelachtig, mooi groen en nog niet-toeristisch is oftewel het mooiste plekje in het hart van Frankrijk.
Maison Les Galettes is een uitstekend vertrekpunt voor het maken van fietstochten, mooie wandelingen en diverse uitstapjes.
Aan rust, ruimte en comfort zal het jullie niet ontbreken.

Wij zijn pas tevreden als jullie uitgerust en met mooie herinneringen naar huis gaan!