Adres

Ons adres is:
Chambres d’hôtes Maison Les Galettes
90, Chemin de la mare des Galettes
Les Galettes
18170 REZAY
FRANCE

GPS coördinaten 46.666469, 2.191716 (Google Maps)

Je kunt ons bereiken via e-mail op [email protected] of telefonisch op +33 248 61 85 68 (huistelefoon) of +33 642 83 96 26 (mobiel) en ook via SMS of WhatsApp.

Route

Er zijn verschillende manieren om naar ons toe te komen:

Auto

Hieronder beschrijven we de route vanuit Nederland / België

Nederland – Antwerpen – Gent (Gand) – Parijs (Paris).
Volg bij Parijs de A86 (buitenring) en volg A3/A10 Bordeaux.
Onder Parijs splitst de A10, blijf de A10 volgen richting Orleans / Clermont-Ferrand.
Verlaat bij Orleans de A10 en ga op de A71 richting Vierzon / Clermont-Ferrand.
Blijf bij Vierzon op de A71 en vervolg de route richting Bourges.
Neem afslag 8* bij Saint-Amand-Montrond en verlaat de autoroute via de péage. Het is nu nog ongeveer 25 minuten naar Maison Les Galettes.
*Veel navigaties geven aan om afslag 7 te nemen. Deze route is 15 kilometer korter, de tijd van aankomst blijft gelijk vanwege het toeristische karakter. Je bent in circa 50 minuten bij Maison Les Galettes.
Neem op de rotonde de 3e afslag** richting Lignières (D925).
**Als je nog wilt tanken, neem dan de eerste afslag richting Orval. Naast de Bricomarché is een benzinepomp, die 24/24 is geopend.
Neem na circa 10 km de afslag links naar Morlac / Le Châtelet (D3).
In Morlac rechts aanhouden naar Ids-Saint-Roch (D70).
In Ids-Saint-Roch sla je linksaf naar Saint-Pierre-Les-Bois / Le Châtelet (D69).
Vervolg je weg en neem na het bruggetje de eerste weg rechts richting Maisonnais (D70). Deze weg volgen en de kruising oversteken richting Maisonnais (D70).
Daarna 1e weg rechts
richting Rezay (D194). Deze weg volgen tot aan de kruising, hier ga je linksaf naar Les Aublancs.
Ga op de T-splitsing rechts (Chemin de la mare des Galettes) en je bent in Les Galettes. Rij door tot je niet meer verder kunt. Maison Les Galettes ligt rechts van je.

Loopt je route via ons dorpje Rezay? Volg dan onderstaande routebeschrijving (vanaf het gemeentehuis, la mairie)

Ga met je rug naar het gemeentehuis (la mairie) staan en vervolg je weg naar links in oostelijke richting. Sla bij de T-splitsing rechtsaf richting Maisonnais (D194). Volg deze weg tot aan de kruising, sla rechtsaf richting Les Aublancs. Neem op de T-splitsing de eerste weg rechts (Chemin de la mare des Galettes) en je bent in Les Galettes. Rij door tot je niet meer verder kunt. Maison Les Galettes ligt rechts van je.

Wil je de drukte rondom Parijs vermijden?

Hieronder geven we je twee alternatieve routes ruim om Parijs heen, waar je hopelijk veel profijt van zult hebben:

  • Vanuit NL/België verlaat je ruim voor Parijs de autoroute A1 bij afslag Senlis (neem bij de tol het meest rechtse poortje) en rijdt via Ermenonville, Le Plessis-Belleville (N330), richting Meaux naar de A4. Deze verlaat je direct voor de N36 richting Melun. Vervolgens rijd je richting Fontainebleau en richting Montargis naar Bourges, waar je òf de tolweg A71 neemt òf de toeristische route via Châteauneuf-sur-Cher en Lignières naar Rezay.
    Een voordeel van deze route is dat je tol bespaart. Een nadeel zou kunnen zijn dat je hoofdzakelijk over nationale wegen rijdt met veel rotondes. In kilometers is de route nagenoeg gelijk dan wanneer je de ringweg om Parijs (Boulevard Périphérique) zou nemen, maar vanwege het toeristische karakter ben je in tijd langer onderweg (circa 1 uur en 30 minuten).
  • Een ander alternatief, die onze voorkeur heeft, is de route ‘Francilienne’. Deze route gaat ook ruim om Parijs heen, maar dan via de A104 en N104:
    Na de tunnel van vliegveld Charles De Gaulle neem je de afslag A104/Lyon/Marne-La-Vallée. Blijf de A104 volgen totdat je de verwijzing N104 ziet. Neem deze afslag en volg de borden N104/Bordeaux/A10. Uiteindelijk kom je op de A4/A10 richting Orléans.
    Vanaf hier pak je de route weer op zoals die beschreven staat in de eerste paragraaf.
    Deze route is circa 40 kilometer langer dan de ringweg om Parijs (Boulevard Périphérique), maar je kunt met deze route op de drukste uren behoorlijk wat tijd winnen.

Trein

De trein is ook een optie. De snelste verbinding vanuit Nederland/België is met de Thalys naar Parijs (gare du nord). Dit traject duurt circa 2,5 uur. Vanaf Parijs reis je naar Saint-Amand-Montrond en duurt ongeveer 3 uur. Let op: de trein naar Saint-Amand-Montrond vertrekt vanaf Gare d’Austerlitz of Gare Bercy. Beide stations liggen hemelsbreed 5 km van Gare du Nord en zijn te bereiken met de metro of taxi. Houd in ieder geval rekening met minimaal 45 minuten overstaptijd. In overleg kunnen we je van het treinstation in Saint-Amand-Montrond ophalen. Treintickets zijn te boeken via SNCF of via Trainline

Vliegtuig

De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Clermont-Ferrand, deze ligt op 160 km van ons vandaan.

Bus

Reis je liever met de bus? Boek dan een zitplaats bij Flixbus.
Voor meer informatie over het reizen met de bus, verwijzen we je naar de website van Flixbus

Een vakantie, een weekendje weg of op zoek naar een overnachtingsplek voor een tussenstop?
Kom naar Maison Les Galettes!

Onze mooie gîte en sfeervolle chambres d’hôtes met zwembad liggen op slechts één dag rijden van Nederland.
Ze bevinden zich in een prachtige landelijke omgeving, die heuvelachtig, mooi groen en nog niet-toeristisch is oftewel het mooiste plekje in het hart van Frankrijk.
Maison Les Galettes is een uitstekend vertrekpunt voor het maken van fietstochten, mooie wandelingen en diverse uitstapjes.
Aan rust, ruimte en comfort zal het jullie niet ontbreken.

Wij zijn pas tevreden als jullie uitgerust en met mooie herinneringen naar huis gaan!