Omgeving

Les Galettes behoort tot de gemoedelijke gemeente Rezay en telt circa 200 inwoners. Rezay is een gemeente in het Franse departement Cher, regio Centre – Val de Loire (Loirestreek). De hoofdstad is Orléans. Regio Centre – Val de Loire staat vooral bekend om zijn schitterende kastelen, mooie rivierlandschappen en oude genoeglijke dorpjes. Ook zijn er een heleboel land- en bosweggetjes die het tot een waar fiets- en wandelparadijs maken. De streek is ideaal voor een vakantie, een weekendje ertussen uit of voor een tussenstop als je op weg bent naar het zuiden, want Maison Les Galettes ligt ongeveer 25 minuten van de autoweg A71 af. Met 725 km vanaf Breda is de afstand goed op één dag te overbruggen.

We wonen zelf nog maar kort in de regio, dus we kunnen je nog niet alles uit eigen ervaring over de omgeving vertellen. Maar wat we zien, horen en lezen is dat deze omgeving bruist van activiteiten en bezienswaardigheden, zoals:

  • De vele brocantes en lokale markten die worden georganiseerd, zoals de jaarlijks terugkerende grote antiekmarkt in Touchay.
  • Maar ook kastelen, kerken en tuinen, zoals de tuinen van Drulon en middeleeuwse tuinen van de Priory Notre Dame in Orsan zijn zeker een bezoek waard.
  • Net als de nabij gelegen steden La Chatre, bekend van de beroemde 19e eeuwse Franse schrijfster George Sand, en Bourges, hoofdstad van Cher met zijn bekende gotische kathedraal, oude stadskern en zijn regionale functie als winkelstad.
  • Wil je liever sportief bezig zijn, op circa 25 km afstand ligt het watersportgebied van Sidiailles, op een terrein van 90 ha. Het biedt talrijke vormen van ontspanning aan, zoals zwemmen, surfen, kanoën, zonnebaden en wandelen.
  • Op circa 35 km van ons vandaan ligt in Pouiligny Notre Dame een prachtige 18-holes golfbaan. Bij de golfclub ‘Les Dryades’ zijn geen lange wachttijden en je hebt geen GVB nodig.

Kortom, voor elk wat wils! Neem anders ook maar eens kijkje op de website van TripAdvisor. Klik hier om naar deze website te gaan.

Afstanden

Bourges: 50 km
Clermont-Ferrand: 170 km
Orléans: 180 km
Paris: 300 km
Lyon: 315 km

Op circa 25 minuten rijden van Maison Les Galettes vind je de grotere supermarkten voor de dagelijkse boodschappen.

Tarieven

Een vakantie, een weekendje weg of op zoek naar een overnachtingsplek voor een tussenstop? Beleef het bij Maison Les Galettes!

Onze sfeervolle en kindvriendelijke chambres d’hôtes met zwembad ligt op slechts één dag rijden van Nederland en is het mooiste plekje in het hart van Frankrijk. Het ligt in een prachtige landelijke omgeving, die heuvelachtig, mooi groen en nog niet-toeristisch is. Het is een uitstekend vertrekpunt voor het maken van fietstochten, mooie wandelingen en diverse uitstapjes. Aan rust, ruimte en comfort zal het jullie niet ontbreken.

Wij zijn pas tevreden als jullie uitgerust en met mooie herinneringen naar huis gaan!

Reserveren